31 maart 2007

31 maart 2007; uien en suikerbieten zaaien

25 maart 2006; Komende week zal het voorjaarswerk op het land losbarsten in Flevoland. De temperatuur gaat omhoog en het droogt door de wind hard af. De grond is niet bijster goed, maar die zal ook niet veel beter worden. 26 maart wordt het pootgoed geleverd. Dit zijn de Zorbas. Deze komen uit Duitsland. De Bildtstar haal ik zelf op. Deze kan ik bij een boer bij Dronten halen.

31 maart 2007; De suikerbieten en uien zijn deze week gezaaid . De 9 ha suikerbieten zijn 29 maart door loonbedrijf De Waard uit Biddinghuizen gezaaid. De 8,5 uien waarvan 5 ha Baldito en 3,5 ha Barito zijn 29 en 30 maart gezaaid. Donderdag werd het zaaien nog vroegtijdig onderbroken door regenbuien, totaal 3 mm. Door de mist op vrijdagmorgen kon loonbedrijf Heyboer, die de uien zaait, niet eerder als s’middag’s het zaaien voortzetten. Op zich was de gevallen regen wel lekker voor de net gezaaide suikerbieten en uien. De grondbewerking voor het zaaien ging moeizaam. Het uienland heb ik zelfs dubbel bewerkt om nog een beetje een redelijk zaaibed te krijgen.

31 maart 2007

31 maart 2007

Loonbedrijf Heyboer zaait de uien.

 

De weersvooruitzichten blijven komende week goed dus zal ik verder gaan met de aardappels te poten. Zo word het ondanks de zachte winter toch nog een vroeg voorjaar.