14 maart 2007

14 maart 2007

Na veel regen afgelopen maand nu eindelijk een lekker voorjaarszonnetje en voorjaarskriebels. Word de klei grijs in het voorjaar dan begint het bij een boer te kriebelen. Hij gaat regelmatig op het land kijken hoe de grond steeds verder opdroogt. En als de eerste trekker het land in rijd volgen er gauw meerdere. Aan het einde van deze week zal het dan ook wat drukker worden in het land. Alhoewel zaaien van uien en suikerbieten nog aan de vroege kant is. De grond is toch behoorlijk nat en slecht van structuur. Het is al een paar dagen droog en de wintertarwe heeft zijn eerste bemesting nodig. Door het zachte winterweer is de wintertarwe al redelijk ontwikkelt en heeft erg veel behoefte aan bemesting. Dus ben ik vanmiddag al begonnen met de wintertarwe te strooien.
De spuitmachine is 13 maart gekeurd door Heyboer uit Biddinghuizen. Elke 2 jaar moet de spuitmachine gekeurd worden. Vanaf nu word dat 3 jaar. De spuitmachine van mij met bouwjaar 1988 is weer goedgekeurd.
Van de afgeleverde Zorba frites aardappelen heb ik nu ook de uitslag binnen ik kom op netto 39 ton/ha 40 mm opwaarts. Dit is toch 15-20 ton minder/ha dan in een gemiddeld jaar. De prijs van de aardappels maakt daarentegen weer veel goed.