19 januari 2007

19 januari 2007

De storm van gisteren (18 januari) is achter de rug. Gelukkig geen schade aan de gebouwen. Wel enkele grote plassen water op het tarweland en ook op een deel van het geploegde land. Totaal in 24 uur 40 mm regen. 20 januari gaan de eerste 2 autos uien van oogst 2006 weg. Ze gaan naar Vos uit Wijk bij Aalburg met bestemming Afrika. De uienprijzen zijn in een stroomversnelling opwaarts gegaan. De beursnoteringen met maximaal 5 eurocent/kg omhoog en op lange termijn worden goeie prijzen geboden voor vooral grove uien. Zelf heb ik fijne uien waardoor de prijs wel 5 ct/kg lager ligt. Deze had ik in het najaar al verkocht. Helaas iets te vroeg, maar op dat moment wel heel goed. Gemiddeld ca 19 ct/kg. Bij uien kan de prijs soms snel oplopen maar ook in 1 keer dalen. Dat maakt het een speculatief gewas.Deze plassen zijn grotendeels al weer weg.