15 januari 2007

15 januari 2007

Afgelopen week ben ik bij een pootgoedteler uit de buurt een paar dagen wezen helpen met aardappels sorteren. Af en toe een paar dagen aan de band verkeerde aardappels uitlezen.
Het schijnt nogal druk te zijn in het pootgoed. Er moet veel klaar gemaakt worden voor export en voor binnenlands gebruik. Zelf heb ik al pootgoed vastgelegd bij APF uit Dronten. 2,5 ha Bildtstar en 7,5 ha Zorba. Er is komend jaar sprake van een tekort aan pootgoed. Dit komt door de extreme zomer van 2006. Mijn buurman heeft bij mij met zijn drainspuit afgelopen donderdag in weer en wind 5 drains doorgespoten. Op een deel van het land staat de laatste tijd steeds wat water. De drains die bij mij om de 12 meter liggen moeten normaal gesproken het overtollige water naar de sloot afvoeren maar er zaten toch 3 behoorlijk verstopt.