8 juli 2006

8 juli 2006

Na weer een week van zomers weer met zelfs een hittegolf hebben de aardappels het wel zwaar. Gelukkig kregen we in de ochtend van 6 juli nog een verfrissende onweersbui met 10 mm regen. Daar knappen ze wel weer van op. Zelf zit ik wel te overwegen om de aardappels te gaan beregenen volgende week, maar de kosten van het beregenen houden mij nog tegen. Zelf heb ik geen beregeningsinstallatie en moet ik dus 1 huren. De uien heb ik nog bemest met wat kunstmest. De wintertarwe en vooral het vlas is nu snel aan het afrijpen. Met de weersvoorspelling van de komende 10 dagen met zomers weer gaat die alleen nog maar sneller. Waarschijnlijk word het vlas komende week getrokken. Mijn vader loopt de oregano en suikerbieten nog na met de hak, om het onkruid nog even aan te pakken.