30 oktober 2004

30 oktober 2005: ploegen

22 oktober 2005: Afgelopen week begonnen met ploegen. Door het droge weer van de afgelopen weken valt de grond erg brokkerig. Inmiddels heb ik ca. 16 ha geploegd. De net gezaaide wintertarwe is inmiddeld boven gekomen. Door de droogte moet sommige tarwe nog wel kiemen. Als de weersvoorspelling uitkomt dan zullen deze ook nog wel kiemen.

30 oktober 2005: Na een flinke hoeveelheid regen in het begin van de week (47 mm) heb ik het einde van de week de eerste kavel helemaal omgeploegd. De andere kavel kan pas als de suikerbieten gerooid zijn. De laatste 3,9 ha suikerbieten wil ik deze week rooien. Het zachte weer van de afgelopen tijd zorgt er voor dat de aardappels en uien die in de schuren bewaard liggen niet terug te koelen zijn. Voorlopig blijft het de eerste dagen ook nog zacht.