20 juli 2004

20 juli 2004

20 juli 2004: Het blijft nat. De maand juli heeft tot dusver hier 90 mm regen gebracht en het einde lijkt nog niet in zicht. Het is ideaal weer voor schimmels. Tot dusver heb ik alles nog onder controle maar de vraag is hoe lang nog.

10 juli 2004: Nog steeds nat op het land al zijn de buien sinds vorige week wat minder intens. Vooral de uien en aardappels groeien hard.
Het vlas is weer wat omhoog gekropen. Het zal niet zo lang meer duren en deze word geoogst.
Een keurmeester van de NAK heeft het vlas gekeurd. Het zaad van het vlas word volgend jaar weer gebruikt als zaaizaad.

4 juli 2004: Na de droge meimaand is het weer een inhaalslag aan het doen qua hoeveelheid regen. Sinds 1 juni is er nu 135 mm regen gevallen, waarvan 48 mm de laatste 4 dagen. De gewassen groeien goed door. Het vlas is door de slagregens nog platter gaan liggen. Gelukkig is bij mij nagenoeg geen hagel gevallen, maar 800 meter verder op bij sommige buren is toch behoorlijke schade aanwezig door hagel. Het weer van de afgelopen tijd en ook voor de komende periode is wel ideaal voor schimmelziekten zoals phytophtora in aardappelen en valse meeldauw in uien. Helaas moeten de spuitschemas dan ook strakker aangehouden worden om niet in de problemen te komen.