30 juni 2004

27 juni 2004

27 juni 2004: 56 mm regen heb ik afgelopen week gehad. Dat is voor sommige gewassen zoals uien en aardappels zeer welkom geweest.
Voor het vlas wat minder omdat die in combinatie van regen en wind toch grotendeels is gaan liggen.De kans is wel aanwezig dat het vlas vanzelf weer wat omhoog komt.
Maandagmiddag 21 juni zijn 23 Belgen van de Hogere landbouwschool uit Tongeren op bezoek geweest.

20 juni 2004: De aardappels en de uien zijn voor de laatste keer met kunstmest bemest. Op de aardappels is Multi K-Mg gekomen en op de uien nog iets KAS. We zijn nog een keer door de uien gegaan met de foetsiespuit om onkruid aan te pakken.

13 juni 2004: Gisteren weer 8 mm regen gehad waardoor de gewassen goed blijven doorgroeien. De uien zijn dinsdag 8 juni voor het eerst bespoten tegen de gevreesde ziekte in uien valse meeldauw. Gelukkig blijven de middelen die tegen valse meeldauw werken nog toegelaten. Met de hak hebben we de laatste onkruiden aangepakt.

4 juni 2004: Afgelopen week totaal 25 mm regen gehad. De aardappels heb ik voor het eerst 28 mei gespoten tegen de aardappelziekte.