16 april 2003: aardappelen poten

16 april 2003: aardappelen poten

Afgelopen 2 dagen zijn de aardappels van het ras Turbo gepoot. De omstandigheden om te poten waren ideaal. De structuur van de grond is prachtig en de bodemtemperatuur is nu ook eindelijk gunstig om te poten.

16 april 2003: aardappelen poten

Pootgoed lossen in pootmachine.

16 april 2003: aardappelen poten

Aardappelen poten.


Meijer uit Swifterbant heeft vandaag ( 16 April ) een proefveld met o.a. demorassen van het rassenassortiment van Meijer geplant.

16 april 2003: aardappelen poten

Poten van het Meijer proefveld.


Ondanks de verwachting van mij dat het wel mee zou vallen met de opkomst van de suikerbieten moet ik mijn conclusie bijstellen. De suikerbieten willen moeilijk boven komen. Op dit moment staan er net 30000 plantjes per ha. Dit is veel te weinig. Er worden ca 100000 zaadjes per ha gezaaid . 45000 is minimaal wat er nu boven moet staan. De vorst van vorige week heeft de suikerbieten toch schade toe gebracht. Ik wacht nog 1 a 2 dagen en als er dan nog geen verbetering is met de opkomst dan zal overzaaien nodig zijn.