25 februari 2003

21 februari 2003

19 en 20 februari heb ik 4 vrachtauto’s met aardappels afgeleverd. De aardappels van het ras Turbo gaan naar Meijer in Swifterbant om vervolgens gesorteerd, gewassen en ingepakt te worden. Dan komen de zakjes bij Albert Heijn in de supermarkt te liggen. De aardappels komen goed droog de schuur uit, alleen vormen ook dit jaar drukplekken weer een groot probleem.

25 februari 2003

Afleveren aardappelen


Op de tarwe heb ik afgelopen maandag stikstof gestrooid. De tarwe gaat straks aan de groei waardoor extra bemesting noodzakelijk is. Op het uienland en vlasland heb ik tevens een bemesting met wat stikstof en fosfaat (18-46) toegepast. Het rijden over de harde bevroren grond gaat goed waardoor insporing van de banden uitblijft. Voor de gewassen suikerbieten en aardappelen wacht ik nog met een bemesting. Ik wil eerst grondonderzoek doen om te bepalen hoeveel er uiteindelijk gestrooid kan worden. Agrifirm heeft een voorraad bigbags met kunstmest aangevoerd, wat ik dit jaar ga gebruiken voor de bemesting van alle gewassen.