November 2002; ploegen

November 2002; ploegen

De laatste suikerbieten heb ik dinsdag 29 Oktober gerooid. De rooiomstandigheden vielen mee ondanks het wat natter weer. De suikerbieten worden aanstaande 6 of 7 November door de Suiker Unie opgehaald.
Het bieten land (totaal ca 8,5 ha) heb ik inmiddels geploegd. Ca. 3 ha van het bietenland heb ik nog ingezaaid met wintertarwe van het ras Bristol. Op een andere kavel zijn we ook begonnen met ploegen. Deze kavel van 27 ha kunnen we in 1 keer ploegen. De suikerbieten zijn 6 November opgehaald. De laatste suikerbieten die ik gerooid heb waren van het ras Johanna. Vorig jaar deed deze het bij mij ook goed en ook dit jaar was dat weer het geval. Het suikergehalte van de suikerbieten was 17.3 met een winbaarheid van 92. Het tarra % was 16 .
De opbrengst lag op 69 ton/ha. Inmiddels heb ik op 1 dag na alles geploegd. Nu is het door de regen even te nat om te ploegen. Maandag 18 November ben ik met het ploegen klaargekomen. Alleen achterop de kavel bij de 2 windmolens moet nog gespit worden. Dit land is zo verreden dat ik dit land door loonbedrijf Breure uit Swifterbant laat diepspitten.
20 November zijn de aardappels voor de tweede keer met een halve dosering gegast dit om kiemming van de aardappels tegen te gaan.