26 augustus 2002; rode uien gerooid

23 augustus heb ik de aardappels doodgespoten. Over 2 weken kan ik de aardappels dan rooien. De opbrengst zal op basis van de proefrooiingen die ik heb gedaan rond de 55 ton/ha liggen. Langer laten groeien was nog wel mogelijk maar heeft als gevaar dat de knollen in de grote maten (50-70) iets gaan misvormen. Deze misvormde knollen word dan tarra. Het ras Turbo wat ik teel is daar erg gevoelig voor.
Komende week worden als het weer het toelaat de uien gerooid en misschien de bonen geoogst. Van de uien heb ik geen hoge verwachtingen. De rode uien die ik teel zullen misschien net de 50 ton/ha halen dat is bijna 20% lager als vorig jaar. Oorzaken zijn Valse meeldauw en ook dat de loonwerker de uien veel te dik heeft gezaaid. De Uien zijn 26 augustus door een collega akkerbouwer uit de buurt gerooid. Het rooien kon net. Eind van de week kunnen ze opgeladen worden. De uien gaan naar Zeeland. Wij hebben hier met de regen nog geluk gehad. Afgelopen zaterdag maar 15 mm gehad. Elders veel meer.