16 augustus 2002; wintertarwe oogst

16 augustus 2002; wintertarwe oogst

14 augustus is de wintertarwe gedorsen. Het dorsen ging goed omdat de wintertarwe al ver afgerijpt was.
Er zat zelfs al wat schot in. De opbrengst ligt rond de 9,7 ton/ha. De wintertarwe (ras: Bristol) wordt met vrachtwagens en 1 container naar Agrifirm in Emmeloord gebracht.
Deze wintertarwe wordt weer gebruikt als zaaizaad voor volgend jaar. Een kopakker wintertarwe voor de erwten en uien breng ik zelf naar Swifterbant. Dit is voertarwe (ras: Virtuose). Dit geldt ook voor een klein stukje zomergerst.

Het vlas is in balen geperst en word opgehaald en opgeslagen in Nagele waar de vlas verder verwerkt word. Het stro is 16 augustus geperst. Dit is met een grootpakpers van loonbedrijf Visser gedaan. Het stro heb ik per ha verkocht aan Jan Bakker.

16 augustus 2002; wintertarwe oogst 16 augustus 2002; wintertarwe oogst
15 Augustus heb ik nog vier proefrooingen gedaan in de aardappelen om te bekijken of de aardappels niet al te dik zijn. De aardappels groeien niet zo hard op dit moment. Gemiddeld zit ik rond de 50 ton/ha. Dat is hetzelfde als vorig jaar. Het percentage wat boven de 70 mm zit is nihil.