17 oktober 2001

Drukke 2 weken achter de boeg. Nadat ik bij mezelf en collega waarmee ik samenwerk de aardappels eruit gekregen heb ben ik ook nog bij een buurman 13 ha wezen rooien. Deze moest te lang wachten op de loonwerker.

8 Oktober heb ik bieten van het ras Cynthia gerooid. Dit werd gedaan door loonbedrijf Breure uit Swifterbant. Zaterdag 13 Oktober zijn de suikerbieten opgehaald en naar de fabriek van Cosun in Groningen gebracht.
De opbrengst viel met 62 ton in vergelijking met voorgaande jaren wat tegen maar het suikergehalte van 16,98 % was zeer goed.
De tarra was ook niet hoog, 16 %. Er werd gerooid met een Vervaet bietenrooier
In de tussentijd dat ik bij de buurman aan het aardappelsrooien was heeft mijn vader de tarwe gezaaid.
De tarwe (ca. 8 ha) wordt gezaaid in het land waar de aardappels hebben gestaan. Het land is eerst gecultivatort en daarna met een zaaimachine+rotorkopeg combinatie gezaaid. Dit jaar heb ik het nieuwe ras Bristol gezaaid. Dit ras heb ik voor de teelt van zaaizaadvermeerdering.