13 oktober 2001

Door het warme oktoberweer staat de wintertarwe al boven.
Alleen de kopakkers van het aardappelland is wat later omdat dat land nog gespit is door de loonwerker. De Steyr tractor die voor de aardappelrooier stond is van de smalle banden overgezet op brede banden.
De Steyr word gebruikt voor het ploegen waar brede banden noodzakelijk voor zijn.
Inmiddels heb ik ca 11 ha geploegd van de ca 40 ha.
Na 4 weken de aardappels gedroogt te hebben zijn de aardappels 25 oktober gegast. Met behulp van vernevelapparatuur van Heijboer uit Biddinghuizen word het gas achter in de bewaring geblazen.
Door de ventilatoren in de bewaring word het gas door de aardappels geblazen. De aardappels kunnen zo niet kiemen wat de kwaliteit en houdbaarheid van de aardappels goed houd. Het gassen van de aardappels gebeurt via gaten in de muur die achter de ventilatoren liggen. De temperatuur van de aardappels ligt nu rond 12,5 graden.

Het aardappelproefveld van Fritolay is inmiddels ook gerooid.