14 mei 2001

Eindelijk eens een week prachtig weer gehad.
Op dit moment kijk ik uit het raam en zie een zeer donkergrijze lucht aankomen. Hierin zal wel wat regen en onweer zitten. Voor de gewassen is het wel lekker een beetje regen. De suikerbieten en uien staan inmiddels al ruim 10 dagen boven en groeien hard. Afgelopen dagen de aardappelruggen opgefreesd. Dit gebeurt met een frees van de Duitse fabrikant Grimme. De grond bij het frezen valt dit jaar mooi. De aardappels in de rug groeien hard. Er zitten al behoorlijk wat wortels aan.
In de suikerbieten, uien en tarwe is inmiddels een onkruidbestrijding gedaan.
De doperwten worden volgende week gezaaid.

Zaterdag het laatste deel van de erfsingel gezaagd. Er zijn wel weer 20 bomen omgezaagd. De takken heb ik vandaag (14 Mei ) versnipperd.