11 april 2001

Vorige week donderdag (5 April) de uien gezaaid. Het ras wat ik teel is Red Baron. Dit is een rode ui.
Het ras is van de zaadfirma Groot en Slot .
Het zaaien ging goed. De uienzaadjes zitten goed in de vochtige grond. De uien laat ik zaaien door loonbedrijf Heyboer uit Biddinghuizen.
Na een beetje regen in het weekend (8-10 mm) heb ik maandag het vlas gespoten met Roundup (onkruidbestrijdingsmiddel). Op het perceel vlas staat nogal veel straatgras wat later in het seizoen veel problemen kan geven.
De vlas en zomergerst zaden liggen al in de grond te kiemen.
Vandaag (11-04) begonnen met bietenzaaien. Net als bij de uien leg ik het land eerst klaar met een rotorkopeg. Voorop de tractor heb ik nog een Cappon eg, die het land iets voor bewerkt voordat de kopeg er over gaat. Zo probeer ik het land in 1 werkgang klaar te leggen voordat de zaaimachine erover gaat. Ik zaai met een 6 rijen bietenzaaimachine.

Afgelopen maandag (9-04) is mijn pootgoed gebracht door Meijer uit Swifterbant. Het pootgoed is gebracht op een vrachwagen met oplegger.
De aardappels heb ik daarna vanuit de vrachtwagen met een transportband op 4 kipwagens gezet. Het restant van de ca 36,5 ton Turbo pootgoed staat in Jumbozakken van 750 kg.