26 maart 2001

Het was een trieste week voor de Agrarische sector. De Veehouderij is getroffen door het MKZ virus.
Veel dieren worden onnodig geruimd door het non vaccinatie beleid van Europa. Hopelijk valt het allemaal mee. Voor de collega veehouders veel sterkte in deze moeilijke onzekere tijd
Het voorjaar wil nog niet vlotten. Een paar dagen droog en dan weer regen. Voor 1 April word er niet veel meer gezaaid.
Mijn bedrijf heeft inmiddels het KPA basiscertificaat gehaald. Door alle teeltgegevens van mijn gewassen te registreren en door te voldoen aan een aantal bedrijfseisen, kan ik aantonen dat ik aan de wensen en eisen van afnemers kan voldoen.
Op dit moment is het project nog in een testfase. Elk jaar worden er weer meer akkerbouwers toegelaten. Het KPA project is gestart door LTO Nederland. De bedoeling is dat binnen een aantal jaren alle akkerbouwers aan deze eisen zullen voldoen. De bewaarplaats is inmiddels weer helemaal schoon. De ondergrondse kanalen in de bewaring die nodig zijn voor de ventilatie van de aardappelen zijn weer leeg gemaakt. Zodat komende zomer de nieuwe oogst aardappelen er weer in kunnen.