10 december 2000

Vrijdag 8 december heb ik dan eindelijk de tarwe gezaaid. Zelf ploegen en zaaien lukte niet dus heb ik loonbedrijf Breure uit Swifterbant het perceel laten spitten en zaaien.
Dit in 1 werkgang spitten en zaaien ging goed. De grond viel niet tegen alleen werd het zaad wel over de grond gezaaid in plaats van erin. Dit omdat anders de zaaipijpen zouden vollopen.
Er is ca 4 ha tarwe van het ras Drifter gezaaid wat voor zaadvermeerdering word geteeld voor ACM.
De andere 4,5 ha heb ik ook Drifter gezaaid alleen dit is voor voer- of consumptie tarwe.
Door het spitten moet er wel meer zaad gezaaid worden. Nu heb ik ruim 200 kg zaaizaad/ ha gebruikt.Op een klein stukje nat land na is nu het hele bedrijf eindelijk omgeploegd of ingezaaid. En maar hopen dat door deze natte herfst er volgend jaar uiteindelijk ook wat op deze grond wil groeien.

De consumptie aardappelen ,die inmiddels al weer 2,5 maand in de schuur liggen, zijn nu op een bewaartemperatuur van rond de 9 graden beland. Deze temperatuur is moeilijk constant of lager te krijgen. Dit komt omdat de temperaturen s’nachts en overdag nog steeds hoog zijn. Is er eens weer een koude nacht, dan volgen daarop weer een stel warme nachten waardoor de temperatuur van de aardappels weer oploopt.
Tegen kieming heb ik nu de aardappels 2 maal gegast.