14 juni 2000

Afgelopen hemelvaart- en pinksterweekeinde lekker met het gezin en vouwwagen op de camping geweest op de Veluwe bij Wezep. Mijn vader heeft het bedrijf waargenomen.

De meeste gewassen zijn qua onkruid goed onder controle. We zijn nu nog bezig met de hak de laatste aardappelopslag uit de bieten te hakken.
Op dit moment staan twee beregeningsinstallaties op het land . De ene, een beregeningsinstallatie met een sproeiboom staat op de tulpen en de andere een sproeikanon staat op de aardappels.
De aardappels van het ras Turbo hebben het namelijk al droog in de rug.
De knolzetting is nu volop in gang en dan is vocht heel belangrijk. De weersvooruitzichten zijn ook niet van dien aard dat er veel regen zal vallen de komende week.

Er word met een Faber beregeningshaspel van een collega akkerbouwer uit Swifterbant beregend. Deze haspel kan een breedte van 80 meter beregenen. Er word 22 mm op de aardappels beregend. De haspel is gekocht bij De Nieuwstad uit Lelystad. Voor het beregenen is er nog wat kunstmest op de aardappels gestrooid en een bespuiting tegen fytophtora uitgevoerd.
Ik heb nog geen fytophtora kunnen vinden . Maar in andere delen van Nederland word toch al veel fytophtora gevonden. Allert blijven is het motto.
Het vlas staat inmiddels in bloei. De verwachting is dat eind juli de vlas eraf gaat.
De wintertarwe en zomergerst bloeien ook.