29 april 2000

9 en 20 April de aardappels gepoot. De aardappels zijn gepoot met een Grimme pootmachine. Deze pootmachine is nog nieuw, zodat we hem eerst nog moesten afstellen.
Ik werk samen met een collega akkerbouwer aan het eind van de weg, de pootmachine is van hem. Voorop de tractor hebben we een rotorkopeg zitten en achterop de pootmachine, zo kunnen we in 1 werkgang land klaarmaken en poten. Wat bij alle gewassen al zo was is ook bij het poten het geval, de grond valt niet mooi.
Dit jaar heb ik een groot aardappelproefveld van Meyer op het land liggen. Het is een proefveld van allerlei chipsrassen in samenwerking met Fritolay, en een proefveld met alle bekende tafelaardappelrassen.
Er word gekeken naar opkomst, groei en opbrengsten van de rassen.
Allerlei netzakjes met chipsrassen die nog geplant moeten worden.

De tulpen staan inmiddels in volle bloei. Dit is een prachtig gezicht.
De suikerbieten zijn afgelopen maandag boven gekomen. Door af en toe wat regen zijn ze goed boven gekomen.
De uien komen nu boven.