17 augustus 1999

Sinds 8 augustus 29 mm regen gehad. Net als het even een paar dagen droog is en we denken eraan om de tarwe te dorsen begint het weer te regenen.
De wintertarwe moet niet te nat zijn anders moet ik droogkosten betalen aan ACM waar de tarwe heen gebracht word. Afgelopen vrijdag leek het weer goed en de combine heeft een stuk tarwe gedorsen maar de tarwe bleek te vochtig zijn namelijk 18,3 % dit moet 16 % of minder zijn wil je geen droogkosten hoeven te betalen. Hoe hoger het % hoe meer droogkosten. Bij 18,3 is dat ca Fl 1,20 per ton. Dus bij 10 ton/ha is dat Fl 120,-/ha. We zijn gestopt ook omdat er nog wat regen werd voorspeld en het niet veel droogde. De vooruitzichten voor deze week zijn ook ongunstig. Wachten maar op betere tijden.

Vorige week nog een 0,25 ha uien gerooid en gisteren opgeladen. Dit was een vroeg soort. De rest van de uien worden pas in september gerooid.
16 september 2000

Afgelopen maandag de 0,8 ha zomergerst gedorsen, deze gaf een opbrengst van 6 ton/ha. De gerst stond als kopakker voor de uien.
De wintertarwe is net nog niet droog genoeg om te oogsten. Deze komt waarschijnlijk als het weer zich verbeterd deze week wel van het land.