Buitenlesdag De Flevosprong

Het was een feestelijke ochtend voor de kinderen van groep 6 van Basisschool de Flevosprong uit Dronten. Het is deze week namelijk de Nationale Buitenlesdag. Deze maal staat de Buitenlesdag in het teken van de aardappel. De dag begon feestelijk met een opening door Gedeputeerde van de provincie Flevoland Harold Hofstra.

Gedeputeerde Harold Hofstra.

Ik mocht daarna als Kom bij de Boer in Flevoland educatieboer en aardappelteler samen met de Gedeputeerde en 3 leerlingen helpen met het poten van aardappelen in de mooie binnen moestuin van de school. Heel belangrijk, want uit onderzoekt denkt 1 op de 5 kinderen dat aardappels aan bomen groeien. ?

De Buitenlesdag in Flevoland wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland. Manon van Balen van IVN gaf een buitenles aan de kinderen van groep 6 op het schoolplein.

Artikel van IVN.

Artikel in de Stentor.

?
Binnen in de klas heb ik een mini Pieperprijsvraag georganiseerd. De kinderen konden raden hoeveel piepers er totaal in de twee emmers zaten. De winnaar kon een mooie prijs winnen. ?

Voor de hele klas had ik nog een leuke verrassing. Ze mogen dit schooljaar een bezoek brengen en een boerderij les doen op Harrysfarm. ?
Al met al een hele leuke ochtend.