26 juni 2023; uitreiking pieperprijsvraag 2023

Uitreiking pieperprijsvraag

Maandagmiddag 26 juni hebben we de prijzen uitgereikt aan de pieperprijsvraag winnaar Wiljan Reedijk uit Klaaswaal.

Dit jaar deden er in totaal 444 deelnemers mee aan de inmiddels jaarlijkse Pieperprijsvraag traditie. Ruim 50 meer als vorig jaar. Vanuit alle provincies maar ook vanuit het buitenland probeerden de deelnemers de hoeveelheid kg aardappelen in onze schuur te raden. Je moet van goede huize komen om de hoeveelheid te raden. Dit jaar lagen er op de foto’s nog 110.260 kg aardappelen.

Wiljan Reedijk kwam er op 40 kg na het dichtste in de buurt en wint de grote Harrysfarm Pieperprijsvraag beker. Nieuw te winnen was dit jaar de Pieperzitzaq. Zitzaq uit Emmeloord heeft deze grote zitzaq ontworpen in de vorm van een jutezak met aardappelen. De zitzaq kun je gebruiken om te relaxen in huis, woonkamer of waar dan ook.
Naast deze twee mooie prijzen heeft onze trouwe sponsor Omnivent uit Zeewolde voor de eerste prijs een cadeaubon van 150 euro voor de winnaar ter beschikking gesteld.
Meer info over de 12e editie van de pieperprijsvraag hier.

Wiljan heeft samen met zijn vader en broer een groot akkerbouwbedrijf in de Hoeksche Waard (Zuid-Holland) nabij het plaatste Klaaswaal. Ze telen behoorlijk wat aardappelen van het ras Agria. 1 bewaarschuur zat nog vol met aardappels die binnenkort afgeleverd gaan worden naar Farm Frites in België.

We hebben een rondleiding over het erf gehad en nog even gezellig koffie gedronken in de tuin. De vriendin van Wiljan, Siska Voets was ook bij de prijsuitreiking. Ze werd in 2022 derde.

Samen met mijn broer Jan hebben we er weer een mooi dagje uit van gemaakt.