22 juni 2023; Flevoland Bloeit

Flevoland Bloeit, 2e editie

Net als twee jaar geleden heeft het Flevolands Agrarisch Collectief samen met de Provincie Flevoland weer Flevoland Bloeit georganiseerd. Ditmaal op donderdagmiddag 22 juni.
Twee jaar geleden stond vooral in het teken van het beheer van de akkerranden en alles wat daarbij komt kijken. Dit jaar was het centrale thema, de Natuurinclusieve Landbouw. Boeren konden zich via diverse stands, workshops zich laten informeren over wat men bijvoorbeeld kan doen op gebied van bijvoorbeeld bodem en biodiversiteit.

Tijdens deze dag werd ook de nieuwe naam onthuld van het Flevolands Agrarisch Collectief. Men gaat nu verder onder Boerennatuur Flevoland.

Menko Oosterhuis van Boerennatuur Flevoland heette iedereen welkom. Harold Hofstra, gedeputeerde van de provincie Flevoland ging in gesprek met voorzitter Peter Bentum van Boerennatuur Flevoland over de toekomst van de landbouw in Flevoland.
Er was ook nog een paneldiscussie met Wim Stegeman (Boerennatuur Flevoland), Vera Dam ( Natuur en Milieufederatie Flevoland) en Erwin Zwaan van de Gemeente Dronten.

Na afloop hiervan kom men workshops volgen en de stands bezoeken. Men kom ook nog met mij mee voor een rondleiding langs onze gewassen. Helaas was het later op de middag wel wat regenachtig, maar ondanks dat hebben uiteindelijk zo’n 100 mensen deze dag bezocht.

Een doel van het evenement was om de verbinding te leggen tussenboeren, overheden en andere partijen die een rol hebben in, of een mening hebben over het landelijke gebied. Die verbinding kwam veelvuldig tot stand, dat leverde mooie gesprekken en enthousiaste reacties op.