11 oktober 2021; peterselie oogst

Peterselie oogst, vierde snede

Maandagochtend 11 oktober heeft loonbedrijf Koster de vierde snede peterselie gemaaid. Dit was de laatste oogst van dit jaar.

Doordat het later in het seizoen wordt zie je nu meer meeldauw in het gewas komen. Dat mag er niet te veel inzitten (zie foto onder).

11 oktober 2021; peterselie oogst

Meeldauw in peterselie

De peterselie wordt met een Ploeger oogstmachine gemaaid. De oogstmachine heeft een bek die de peterselie egaal afmaait. Deze opname bek is ca. 6,5 meter breed. De machine rijdt op rupsen om de bodem zoveel mogelijk te sparen. De peterselie wordt opgevangen in een container. De container wordt op de kopakker gelost. Via rtk-gps besturing wordt de maximale werkbreedte van 6,5 meter benut en zo min mogelijk sporen in het land gereden. Dit is cruciaal voor de hergroei van het gewas. De peterselie gaat naar VNK herbs te Biddinghuizen. Daar word de peterselie gedroogd om later verkocht te worden.