7 september 2021; peterselie oogst 3e snede

Peterselie oogst, derde snede

Dinsdagochtend 7 september is loonbedrijf Koster begonnen met het maaien van de inmiddels derde snede peterselie op ons akkerbouwbedrijf.

De peterselie wordt met een Ploeger oogstmachine gemaaid. De oogstmachine heeft een bek met klepelas die de peterselie egaal afmaait. Deze opname bek is ca. 6,5 meter breed. De machine rijdt op rupsen om de bodem zoveel mogelijk te sparen. De peterselie wordt opgevangen in een container. De container wordt op de kopakker gelost. Via rtk-gps besturing wordt de maximale werkbreedte van 6,5 meter benut en zo min mogelijk sporen in het land gereden. Dit is cruciaal voor de hergroei van het gewas. De peterselie gaat naar VNK herbs te Biddinghuizen. Daar word de peterselie gedroogd om later verkocht te worden.
Na de oogst krijgt de peterselie een bemesting met KAS zodat de peterselie weer kan groeien. Dit jaar zit er een 4e snede nog wel in.