5 augustus 2021; wintertarwe laden

Wintertarwe afleveren

De dag nadat de wintertarwe geoogst is heeft transportbedrijf Post & Haveman de wintertarwe al opgehaald. Post & Haveman verzorgt het transport voor onze afnemer Agrifirm.

De opbrengst van de wintertarwe valt dit jaar wat tegen. Ik had wel hoge verwachtingen, maar je zag wel dat de wintertarwe ondanks het erg koele voorjaar snel af rijpte. Meestal geen goed teken. Per ha kom ik na vochtaftrek (vocht % was 16.8) op 9520 kg/ha. In normale jaren kunnen we tussen de 10.000 en 11.500 kg halen. Het hectolitergewicht, (Het hectolitergewicht is het gewicht van een hectoliter (100 liter) product), een indicator voor de kwaliteit van de wintertarwe, was nog wel 77.  Tussen de 70 en 80 is goed.

De wintertarwe is naar de graanopslag van Graansloot te Kampen gegaan. Daar slaat Agrifirm het graan op en bewaard totdat ze het verkopen.