16 juni 2021; bemesten uien en aardappelen

Bemesten uien en aardappelen

De aardappelen en uien hebben hun tweede bemesting gehad. Woensdag 16 juni is deze uitgevoerd met de Vicon kunstmeststrooier. De aardappelen hebben tijdens de knolzetting een tweede bemesting nodig. De uien gaan nu ook veel loof ontwikkelen, vandaar dat deze ook wat stikstof nodig hebben om de groei te bevorderen. Omdat er regen in de weersvoorspelling zit kan de meststof meteen oplossen en opgenomen worden.

Naast stikstof in de vorm van Ureum 46 (46 % stikstof per 100 kg) is er ook kalium in de vorm van Patentkali gestrooid. Naast Kalium zit er ook Magnesium in Patentkali. Kalium is een onmisbaar voedingselement dat zorgt voor stevigheid en een goed transport van water en voedingstoffen in de plant. Magnesium is nodig voor de vorming van bladgroen en behoudt dus de mooie, groene kleur van de plant.

Ik strooi de kunstmest met de Vicon RO-EDW strooier. Deze strooit de meststof 24 breed. Door het invoeren van de juiste hoeveelheid te verstrooien kunstmest per ha in een computerscherm word afhankelijk van de rijsnelheid de kunstmest met de juiste hoeveelheid verstrooid.