27 oktober 2019; aardappel oogst

Aardappels rooien

Later dan normaal, maar de aardappels zijn eruit. Vrijdagmiddag 25 oktober zijn we hier begonnen met het rooien van de aardappels. Dinsdagmiddag 22 oktober zijn we begonnen bij mijn collega. Met twee andere collega’s heb ik een samenwerking. In totaal rooien we in deze samenwerking 31 ha aardappelen. Zelf heb ik dit jaar 10 ha aardappelen van het ras Ramos.

Dit jaar rooien we voor het eerst met een Grimme GT 2 rijige wagen rooier. Deze samen met mijn 2 collega’s tweedehands bij Weevers uit Swifterbant gekocht. De rooier heeft wat meer reinigingscapaciteit als de vorige en dat was ook wel te merken. De aardappels komen mooi de aardappelbewaring in.


Zaterdagavond brak helaas de aftakaskoppeling die aan de rooier zit, waardoor we niet verder konden. Weevers uit Swifterbant heeft de rooier zondagochtend van een andere aftakas voorzien, waardoor we weer verder konden. Topservice van Weevers.


Zondagavond rond 18.00 uur waren de aardappels eruit. De aardappelbewaring zit dit jaar in tegenstelling tot vorig jaar (door zeer hete en droge zomer) wel vol. De aardappels worden nu gedroogd en later teruggekoeld tot ca. 7 graden. Volgend voorjaar worden ze afgeleverd.

27 oktober 2019; aardappel oogst

27 oktober 2019; aardappel oogst