19 september 2018; uien laden

Uien laden

De uien zijn van het land. Woensdagavond 18 september begonnen met het laden van de uien met de Grimme uienlader. Die avond 2 vrachtwagens geladen. Donderdagochtend 19 september om half 10 begonnen met de rest van de uien. Om 17.00 uur waren we klaar.

Het land is meteen losgewoeld. Uiteindelijk kregen we de laatste 2 ton niet op de vrachtwagen. Deze zijn vrijdagmorgen 20 september opgehaald.

De opbrengst is erg slecht dit jaar. Amper 30 ton/ha schat ik in. Er zitten ontzettend veel kleine uien met een maat van kleiner dan 35 mm tussen waar de uienhandel niets mee kan. (foto onder)

19 september 2018; uien laden

Deze uien zijn op het laatste moment tijdens de hitte en droogte niet voldoende uitgegroeid. Ondanks dat de uien tweemaal beregend zijn. Mijn conclusie is dat ik eerder had moeten beginnen met beregenen, maar ja achteraf……. De prijs van de uien is wel goed. Doordat ik een fijne sortering uien heb krijg ik niet de hoogste prijs. De schaarse grove uien brengen dit jaar goud geld op.