4 april 2018; Harrysfarm Pieperprijsvraag 2018

7e Harrysfarm Pieperprijsvraag van start

Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen. In 2012 ontstond het idee van deze prijsvraag. Elk jaar bij het afleveren van de aardappelen rijzen altijd de vragen: “Kunnen de aardappels nou wel of niet op de vrachtwagen? Moeten we nog een vrachtwagen bestellen of niet?” Uiteindelijk blijft er nog een klein hoopje aardappelen liggen waarvan we zeker weten dat die wel op een vrachtwagen kan. Maar hoeveel ligt er dan? Zelfs als je in real life bij de hoop aardappelen staat is het nog moeilijk inschatten. Dus een foto gemaakt, getwitterd en gevraagd aan de volgers wat zij schatten. De prijs: een bodywarmer met het toen net fonkelnieuwe Harrysfarm logo. Vanaf de derde editie is er ook een grote Harrysfarm Pieperprijsvraag beker te winnen.

De reportage met winnaars van de vorige 6 edities zijn hier te bekijken.

Om een beeld te krijgen hoe de aardappelen, van het poten in de grond, het groeiseizoen, de oogst en het afleveren, zijn weg op Harrysfarm aflegt tot aan de start van de Pieperprijsvraag is te zien in een korte video van ca. 1,5 minuut hieronder.

De Pieperprijsvraag 2018

Raad op de onderstaande foto’s de totale hoeveelheid bruto kilogram aardappelen die nog in de schuur liggen. Bruto wil zeggen, aardappelen incl. iets grond, loofjes, verkeerde aardappelen etc. De foto’s van de hoeveelheid te raden aardappelen zijn vanuit verschillende punten genomen om een beter beeld te krijgen van de hoeveelheid. Hieronder wat belangrijke hints die het raden kunnen vergemakkelijken.

Hint 1: Let op de aardappels in de stortbak deze tellen ook mee bij het brutogewicht.

Hint 2: Rond af op 5 of 0 kg. De bruto kilo’s worden namelijk afgerond op 5 of 0 kg.

Hint 3: Tussen de 1 en 3 vrachtwagens lagen er nog.

Hint 4: Deze aardappels zijn naar Duitsland gegaan.

Tweet de hoeveelheid met #pieperprijsvraag naar @harrysfarm of via mail naar info@harrysfarm.nl. Ook via de Facebookpagina kan er geraden worden.

Wie het dichtst bij de hoeveelheid komt of precies raadt wint een Harrysfarm bodywarmer en de Harrysfarm grote Pieperprijsvraag beker. Natuurlijk komt Harry zelf de prijzen overhandigen.
De uitslag wordt zoals het nu lijkt woensdagavond 11 april om 21.00 op twitter bekend gemaakt.

Pieperprijsvraag 2017