Uien afgeleverd oogst 2016

Uien afgeleverd

Woensdagmiddag 31 mei ben ik begonnen met het afleveren van de uien. De uien liggen al vanaf september 2016 in de uienbewaring. De uien zitten in de pool van Stichting Uienpool Flevoland. Deze heeft de uien verkocht aan Vos Onions in Veen. De uien van ons zijn de laatst verkochte uien uit deze pool.
Meerdere telers uit Flevoland hebben van oogst 2016 uien in de pool van Stichting Uienpool Flevoland ingebracht. De poolcommissie verkoopt deze uien in het verkoopseizoen,  die begint vanaf november en deze loopt door tot eind mei. Door de uien in verschillende periodes over het jaar te verkopen komt er aan het eind van het verkoopseizoen een gemiddelde uitbetaling uit. In het begin waren de uienprijzen nog redelijk goed, maar helaas aan het eind de prijzen zijn tot aan het nulpunt gedaald. Gelukkig had ik een grove partij uien,  waardoor die nog wel wat geld heeft opgebracht. Nu is het afwachten wat de uienprijs word. De poolcommissie laat dat half juni in een speciale poolvergadering weten.

Ik schep zelf de uien op met behulp van een heftruck en een schepbak. Ik kiep de schepbak leeg in een stortbak. De stortbak zeeft nog wat losse grond en uienvellen uit. Via de stortbak lopen de uien via een transportband de vrachtwagen in.
Transportbedrijf Transoord uit Ammerzoden heeft de uien getransporteerd naar Vos Onions in Veen. Daar worden de uien gesorteerd en verpakt. Vos Onions heeft onze uien zijn verkocht binnen Europa en naar Caribische landen. Vrijdagmiddag 2 juni rond 13.00 ging de laatste vrachtwagen met uien het erf af.

Meer info over Vos Onions.

Meer info over transportbedrijf Transoord.