18 november 2015; wintertarwe volop in ontwikkeling

18 november 2015; wintertarwe volop in ontwikkeling

Door het zachte weer van de laatste weken groeit de gezaaide wintertarwe hard.
Komend jaar heb ik 2 percelen wintertarwe. Het eerste perceel wintertarwe is 4 en 5 oktober gezaaid in het geoogste aardappelland. Het tweede perceel wintertarwe is begin november gezaaid in ondergeploegd geoogst suikerbietenland.
Hieronder de stand van de wintertarwe die 4 en 5 oktober gezaaid is. Het ras is Reform.


Hieronder de wintertarwe die begin november is gezaaid. Hier is het ras Graham. Door het vochtige en warme weer is deze wintertarwe snel gekiemd. Terwijl deze wintertarwe eigenlijk moeilijk onder te werken was omdat de omgeploegde klei zo taai was.  Op de tweede foto is goed te zien dat sommige zaadjes onbedekt liggen, een beetje vocht en temperatuur hebben er toch voor gezorgd dat dit zaad snel gekiemd is. De wortels van de plantjes hebben zich vastgezet in de klei.