6 mei 2015; flinke hagelbui teisters de gewassen

6 mei 2015; flinke hagelbui teisters de gewassen

Rond 14.00 uur ontstond er een flinke onweersbui met in korte tijd behoorlijk wat hagel. 5 mei viel het nog mee met de buien. Toen hadden we in de nacht van 4 naar 5 mei 5 mm en in de middag nog eens 5 mm, maar deze middag was het wel raak. Een onweersbui met in korte tijd veel hagel erin. Tevens totaal in de buien 10 mm neerslag. Het was even behoorlijk wit door de hagel. Wat de schade is, dat is nu nog moeilijk te zeggen. Ik ben wel verzekerd (bij de Vereinigte Hagel) maar meestal is de schade nihil. Een gewas heeft een erg groot herstel vermogen. De komende dagen gaan we het goed in de gaten houden. Bij twijfel raadplegen we de hagelverzekering en die gaat dan bekijken en taxeren wat uiteindelijk de echte schade is.