27 augustus 2014; Seminis proefras uien

27 augustus 2014; Seminis proefras uien

Tussen mijn eigen uien heeft uienzaadvermeerderaar Seminis een aantal rijen uien van een nieuw ras gezaaid. Woensdag 27 augustus hebben ze hieruit een proefrooiing gedaan.
Het ras, nu nog onder nummer SV3700ND, wat Seminis bij mij heeft staan is volgens hun een veelbelovend ras wat binnenkort ook commercieel op de markt gebracht word. Seminis heeft dit ras op diverse plekken in Nederland staan op verschillende grondsoorten om te kijken hoe het ras het doet onder de verschillende Nederlandse omstandigheden. Er word door Mees de Lorm, verkoper uien-, spinazie- en wortelenzaad Noord-Nederland, en een franse veredelaar 1 meter bij 1,5 meter gerooid. Na het rooien worden de uien in een netzakje gedaan en later bij Seminis beoordeelt. De opbrengst wordt bepaalt en tevens gaan ze een bewaarproef doen. Nu maar afwachten wat de nieuwe naam word en hoe hij het in de toekomst op de Nederlandse uienvelden gaat doen.