28 februari 2013; onderhoud aardappelrooier

28 februari 2013; onderhoud aardappelrooier

De aardappelrooier die ik samen met 2 collega’s heb heeft een winter onderhoudsbeurt gehad. Afgelopen zomer hadden we tijdens het rooiseizoen al wat probleempjes, maar tijdens het rooien kwamen we er achter dat er nog meer dingen aan de rooier moesten gebeuren. Zoals het vervangen van de afvoermat. Via de afvoermat gaan de aardappels naar de wagen. Het bleek dat er via de afvoermat nogal eens een wat aardappelverlies was. Dus daar moest een oplossing voor komen. Delen van de oude mat waren versleten. In de loop van de jaren gaan er heel wat aardappelen over deze afvoer. Verder zijn er nog een paar lagers vervangen en is er een LED lamp op de afvoermat gezet voor goed zicht in het donker tijdens het laden. De rooier heeft een onderhoudsbeurt gehad bij mechanisatiebedrijf Weevers uit Swifterbant. De rooier staat er nu klaar voor als het in september weer gaat beginnen. Vandaar deze onderhoudsbeurt, want tijdens het rooien wil je niet te veel stil staan.