26 oktober 2012: demo zaaicombi bij collega getest

26 oktober 2012: demo zaaicombi bij collega getest

We mochten van Van Arendonk uit Dronten/Zeewolde een zaaicombinatie van Lemken testen. Dit hebben we gedaan bij mijn collega. De zaaicombinatie met rotorkopeg en nokkenradzaaimachine met schijfkouters hebben we op het aardappelland getest. Aan de zaaimachine zitten zogenaamde dubbelschijfzaai kouters. Meer info op de Lemken site hier.

26 oktober 2012: demo zaaicombi bij collega getest

Voordat er gezaaid werd met de Lemken zaaicombi is het land losgetrokken met een Evers Orlov schijveneg. Met de schijveneg kun je het aardappelloof wat beter verwerken. Op dit perceel stond het ras Markies en die geeft veel en lang stevig loof. De schijveneg maakt dat beter kapot dan een cultivator.

Ik moet zeggen het is een mooi systeem. Het zaad komt op een mooie egale diepte te liggen en word ook goed ondergewerkt. Al met al vonden we het een mooie combinatie om eens mee te testen. We hebben er 6,3 ha meegezaaid. Het restant van het perceel is met onze eigen Accord pneumaat zaaimachine gezaaid. Zo kunnen we in het voorjaar het verschil tussen de 2 zaaisystemen eens bekijken.