11 september 2011: nat nat nat

11 september 2011: nat nat nat

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat 2 vliegtuigen door de Twin Towers in New York vlogen. Toen 10 jaar geleden hadden we ook een nat begin van september. En ook juli en augustus waren nat. Tussen de buien door konden we uienladen en pas eind september waren we aan het aardappelrooien daarna in oktober is het weer omgeslagen. Dat is de hoop die je als akkerbouwer altijd hebt als je dit soort weer hebt als nu de laatste 3 maanden. Het zal een keer droog worden. Toch???

Het uienloof is inmiddels wel afgestorven. Na een zeer benauwde warme zaterdag werden we ’s avonds weer afgestraft met een onweersbui van 10 mm. Deze maand al 73 mm. Het tussendraineren wat ik de laatste jaren heb gedaan werpt wel zijn vruchten af. Ondanks de vele regen zakt het water goed weg.
Vroeger stonden er nog wel eens plassen tussen de uien en aardappelen nu heb ik dat nog niet gezien.
Ook op tijd maaikorven is belangrijk want doordat er nu geen hoog gras op de slootbodem staat kan het water snel afgevoerd worden.
Komende week word het iets beter met het weer, maar helaas nog elke dag kans op buien.
Maar we willen nu wel eens onze produkten van het land halen !!!!!!!!!!!!!!!!!!