7 september 2011: weer nat geworden

6 september 2011: suikergehalte bieten 15,41%

De uitslag van de suikerbieten is inmiddels binnen. Veel tonnen ( 82 ton/ha) met een nog niet echt hoog suikergehalte. Het suikergehalte ligt gemiddeld over de hele partij op 15,41 % . Uitschieter naar boven van 15,8 en naar beneden van 15,0.

De wisseling van het suikergehalte komt ook door de wat verchillende grondsoorten. Ca. 2-3 ha staat op wat humeuze grond en de rest op klei. Tevens 2 rassen, Bever en Heron. Zit misschien ook verschil in. Maar als je eind augustus rooit en ook nog een koude natte zomer erbij hebt dan kan het suikergehalte nu ook nog niet hoog zijn. Dat geld ook voor het tarra %, gemiddeld 22. Ook hier uitschieters naar boven van 29,4 tot 15,7 naar beneden. Maar goed er staat best online pokies ook een hoge vroegrooipremie tegenover en de grond is mooi vroeg vrij en ik hoef de bieten ook niet tot januari te bewaren.

Het is de bedoeling dat begin volgende week als het weer het tenminste toelaat SES van de Have het proefveld gaat rooien. Hier zijn ze wel een week mee bezig.

6 september 2011: suikergehalte bieten 15,41%

Het proefveld van SES van der Have. De bieten eromheen en de paden zijn er uit gerooid.