28 augustus 2011

28 augustus 2011

En weer een week met wisselvallig weer achter de rug. Elke dag kun je op het land net niets doen omdat een kleine of grote bui roet in het eten gooit.
Gelukkig hebben we hier niet hele grote hoeveelheden water gehad. Dat is het einigste voordeel. Het zaaien van groenbemester heb ik nog niet af kunnen maken. Ook het laatste stukje tarwe staat er nog steeds. Komende week hoop ik dat we wat kunnen doen. Je Je ziet nu de gewassen ook flink achteruit gaan. De uien kunnen gerooid worden. Het aardappelloof word ook minder. Deze week wil ik ze doodspuiten.

Ik hoop dat ik deze week de kans krijg om ze te rooien, maar dat zal niet meevallen. De grond is erg nat. De afland uien zijn nog niet verkocht. Op dit moment is de uienmarkt dramatisch slecht. Ik ben benieuwd wat de opbrengst word. We denken dat het allemaal erg goed word, maar door al die nattigheid moet ik dat nog zien.

Komende week worden ook de suikerbieten gerooid. Alleen het proefveld blijft nog 1 a 2 weken langer staan. Ze worden zo vroeg gerooid om het proefveld vrij te rooien. De bieten worden na het rooien ook direct opgehaald.