29 mei 2011

29 mei 2011

Vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei met elkaar zo’n 12 mm regen gehad. Daardoor zijn de gewassen weer flink aan de groei gegaan. De tarwe staat nu volledig in de aar en de aardappels zijn nu bezig met de knolzetting. Je ziet dat de gewassen naar vocht zoeken waardoor er een mooi wortelgestel aan de gewassen zit.

Dit is een mooi jaar voor het herstel van de bodem, vandaar dat ik beregening op aardappels nu niet zie zitten. Laat de grond nu maar eens mooi herstellen van het natte najaar van vorig jaar. Trouwens het oppervlaktewater hier bij mij is ook niet geschikt voor beregening. Het is te zout door
de droogte. Ook het water  uit de bron die ik gebruik voor het aanmaken voor de spuitvloeistof is eigenlijk niet geschikt voor beregening. Dat heeft door het bemonsteren van het water uitgewezen.

Door een beter wortelgestel houden de gewassen het nu ook beter vol. Als je 1 maal beregend moet je blijven beregenen is de ervaring. Trouwens het jaar is nog niet om, het is nu droog maar hoe straks over 1, 2 of 3 maanden.