22 mei 2011: verfrissend buitje

22 mei 2011: verfrissend buitje

Vanmorgen 5,1 mm regen gehad. Mooie regelmatige regen. De kunstmest die ik gestrooid heb over het uienland kan nu goed opgenomen worden.
Verspreid over afgelopen week 15,5 mm gehad. Ondanks het neerslagtekort van dit voorjaar ben ik tevreden over de gewassen die op mijn bedrijf staan. De De gewassen staan er mooi op. Wel is een verschil te zien in voorvrucht bij de uien. De uien gezaaid op geploegd wintertarweland staan stukken beter als de uien die gezaaid zijn op het gespitte winterpeenperceel. Elk spoor van de peenkarren kan ik er dit jaar goed uithalen. Daar staan de uien kleiner. Vergeleken met vorig jaar zijn de gewassen een stuk verder.

Goed te zien op onderstaande fotos genomen tijdens het groeiseizoen.
De linkerfotos genomen op 21 mei 2011.
De rechterfotos genomen op 22 mei 2010.

 
Links uien 2011, rechts uien 2010.

 
Links aardappelen 2011, rechts aardappelen 2010.

 
Links bieten 2011, rechts bieten 2010.

 
Links tarwe 2011, rechts tarwe 2010.

Voordeel van de droogte is dat de gewassen nu goed kunnen wortelen. De grond kan door het natte najaar van 2010 nu
ook mooi herstellen. Want de grond zie je door de droogte goed scheuren. Toch zijn er her en der in de polder al volop akkerbouwers aan het beregenen van aardappelen. Zelf heb ik geen haspel. Wel lekker rustig.