1 oktober 2010; proefrooiing winterpeen

1 oktober 2010; proefrooiing winterpeen

Op 1 oktober was weer de jaarlijkse bijeenkomst om de proefrooiing die deze week door de Dutch Carrot Group is gedaan te beoordelen en te bespreken. Drie bakjes staan er per teler opgesteld in loods van Agrifirm.
Hendrik Eerkens van de Dutch Carrot Group heeft alle genomen peenmonsters van de telers besproken. De Dutch Carrot Group krijgt door de proefrooiing een goed beeld van de kwaliteit en opbrengstverwachting per teler.
Hier kan men in de markt op inspringen. Per perceel is 2 meter rijlengte gerooid, verdeeld over 4 plekken van 0,5 meter. De tarra die er in zit is hoofdzakelijk een kromme of misvormde. Er zit wel veel korte dikke peen in het monster. De peen is inmiddels al aan het afrijpen. Komende maand kan de peen dan ook geoogst worden.
De opbrengst ligt wel wat lager als vorig jaar. Door het natte weer van donderdag konden de meeste telers wel aanwezig zijn bij de uitleg. Het gesprek ging onder de telers meer over aardappels en uien die nog in de grond zitten dan over winterpeen.

1 oktober 2010; proefrooiing winterpeen 1 oktober 2010; proefrooiing winterpeen