23 september 2010; uien in de bewaring

23 september 2010; uien in de bewaring

23 september hebben we dan uiteindelijk de uien binnen kunnen rijden, nadat we 1 dag eerder al de uien bij mijn collega binnen hadden gereden. Het was een gevecht tegen het weer. Wanneer komt de regen? Woensdag alvast 3 kipwagens vol gezet waarna we donderdagmorgen alle transportbanden etc. van mijn collega naar mij hebben gebracht. Alles klaar gezet. Om 10.30 uiteindelijk begonnen met uienladen.Het uienladen ging goed, wel waren uien wat behangen met klei. We hadden geen tijd om tussendoor rustig even te eten en te drinken. Dus op de trekker drinken en eten of in de schuur tijdens het lossen. Regelmatig even de buienradar raadplegen.
Rond 18.00 alles stil gelegd doordat het begon te regenen. Toen de bui over was snel weer verder.
Om 20.00 dan de laatste kipwagen lossen en alle bewaaruien zaten in de schuur. De laatste uien waren door de regen van 18.00 uur niet helemaal droog meer. Maar in 2010 worden grenzen verlegd. Elke minuut is er 1.
De ventilatoren draaien nu voluit. Ook draaien de kachels. Op dezelfde dag heeft een andere collega de laatste uien die ik afland heb verkocht gerooid. Helaas om 21.00 uur moeten stoppen door een flinke onweersbui van 10 mm. Er bleven nog 4 bedden ongerooid over. Jammer maar ja achteraf al lang blij dat de bewaaruien in de bewaring liggen.

23 september 2010; uien in de bewaring 23 september 2010; uien in de bewaring 23 september 2010; uien in de bewaring