3 mei 2009; gebruik Gewis

3 mei 2009; gebruik Gewis

Het mooie groeizame weer houd maar aan. De gewassen groeien hard. De gepote aardappels komen zelfs al bijna boven. Het onkruid groeit ook hard. Om dit voor te blijven krijg ik advies van een adviseur van Van Wesemael uit Biddinghuizen. Het hangt af van welke onkruiden er staan welk middel ik ga spuiten. Tevens gebruik ik Gewis van Opticrop. Dit programma berekend het ideale spuitmoment waar op het middel het beste werkt. Factoren die dit bepalen zijn onderandere gewastemperatuur, bodemtemperatuur, waslaag, bladdroog, opname in blad etc.
Ook de windsnelheid is een belangrijke factor. Zie plaatje onder een berekening door Gewis. Het groene gedeelte geeft aan het ideale spuitmoment. Bij sommige middelen kan er ook minder gespoten worden. Bij dit middel is dat 67 % van de geadviseerde dosering. Dit bespaart kosten en het milieu.

3 mei 2009; gebruik Gewis


Hier ben ik de suikerbieten aan het spuiten tegen onkruid.


Op de wintertarwe is de 2e bemesting gekomen.