1 juni 2008; Koreanen op bezoek

1 juni 2008; Koreanen op bezoek

Voor de winterpeen kwam de regen net op tijd. Door het fel drogende weer van vorige week lag er nog zaad dat gekiemd moest worden. Zaadjes die wel gekiemd lagen hadden ook water nodig. Nu door regen op donderdag 30 mei (8 mm en zondagnacht 1 juni (5 mm) hebben ze voorlopig genoeg vocht.

Op donderdag 30 mei hebben we 2 Koreanen op bezoek gehad. Via Agri Flevo Visit BV uit Lelystad werd mij gevraagd of ik mee wilde helpen aan een reportage over ons akkerbouwbedrijf .
De reportage word op de Koreaanse TV zender uitgezonden ( De Nederland 1 van Korea).
Men volgde mij de hele dag. Een belangrijk item wat ze wilden filmen was hoe Nederlandse boeren hun eigen produkten koken en consumeren. Het koken en het verorberen van de maaltijd werd dan ook gefilmd (reality TV???). Verder vonden ze het erg interressant hoe we hier met water omgaan. Dus hoe de gewassen aan water komen etc. Ze filmden bij mijn collega hoe het beregenen werkt. Wel een raar idee een hele dag een camera achter je aan. Gelukkig was er wel een Nederlandse tolk aanwezig. De Koreanen zijn ook o.a. bij Waterschap ZuiderZeeland in Lelystad geweest en bij een molenmuseum.

1 juni 2008; Koreanen op bezoek

Hier word Cees Hagens van Agri Flevo Visit geinterviewed door de Koreanen.