23 december 2007

23 december 2007

Eindelijk begint het dan wat te winteren. In de nachten gaat het licht tot matig vriezen wat goed voor de grond is. De laatste jaren is de structuur van de grond verslechtert door de zachte winters en natte zomers.
De investering in een spuitmachine samen met 2 akkerbouwers uit de buurt is inmiddels een feit. Er is gekozen voor een 48 meter brede CHD spuit met 5200 liter tank en fuseebesturing. We gaan ook werken met Isobus. Totaal gaan we met deze spuit 3 bedrijven van in totaal ca. 140 ha bespuiten. Weevers uit Swifterbant gaat de spuit leveren. Eind februari 2008 wordt de spuit verwacht. Op dit moment spoten we alle 3 nog met oude spuitmachines van 21-24 meter breed. Het zal voor ons dan ook een hele omslag zijn naar zo’n grote brede spuit. Tevens hebben we met z’n drieën ook nog geinvesteerd in een nieuwe kunstmeststooier met weeginrichting en isobus. Dit is een Vicon RO-EDW 1500 strooier met Flow pilot. Weevers gaat deze strooier ook leveren.
Woensdag de landbouwbeurs in Leeuwarden bezocht. Voordat we er waren nog bijna 1,5 uur in de file gestaan. De beurs zelf is vergeleken met Zuidlaren wat ruimer opgezet waardoor er genoeg ruimte was om de machines etc. te bekijken.