23 september 2007

23 september 2007

Bij de buurman zijn de aardappels er ook allemaal uitgerooid. Nu moet ik nog 8 ha rooien bij mijn collega. Deze heeft Markies een laat ras. Eind komende week gaan we die rooien.
Aanstaande donderdag ga ik ook 4 ha suikerbietenrooien. De andere 5 ha rooi ik begin november. In het uienland heb ik nog een groenbemester gezaaid, namelijk gele mosterd.
In het kader van het project geologisch waar ik in meedoe heb ik biomassa kaarten gekregen die goed laten zien waar de slechte plekken zaten in mijn aardappel en uienperceel.
1 kaart is 11 juni gemaakt en de ander 5 augustus. Er is goed op te zien waar de opbrengst erg tegenviel. Hoe groener hoe beter hoe roder hoe slechter.
De kleurcodering loopt van groen, geel naar rood. Op het linkergedeelte van de 2 kaartjes stonden de Bildtstar en op het rechtergedeelte de Zorbas.

23 september 2007

Deze kaart is 11 juni gemaakt.

23 september 2007

Deze kaart is 5 augustus gemaakt.

23 september 2007

Waar de rode vlekken zijn heeft water gestaan in juli. Daar viel de opbrengst ook erg tegen.

Het grondsoortverschil is er goed uit te halen. De Bildtstar stonden namelijk op humeuze tochtgrond. Ook het voorvruchteffect is er uit te halen. Het rodere gedeelte is namelijk het bonenland waar vorig jaar onder zeer slechte omstandigheden is geoogst. Waar de rode vlekken zijn heeft water gestaan in juli. Daar viel de opbrengst ook erg tegen.