30 juni 2007

30 juni 2007

Tussen de buien door proberen we het onkruid in de uien aan te pakken met foetsiespuit. Mijn vader en dochter lopen door de uien.

30 juni 2007

1 druppeltje glyfosfaat op een straatgras plantje.


Door het vochtige weer is het ideaal weer voor de gevreesde aardappelziekte, phytophthora. Op dit moment heb ik zelf nog geen phytophtora gevonden maar er zijn wel haarden in de buurt. Vooral biologische telers zitten onder de phytophthora. Deze mogen geen chemische bestrijding toepassen. Ze moeten het gewas branden. Om nog een beetje opbrengst te krijgen laten sommige telers de aardappels nog wel wat doorgroeien. Gangbare telers die hier naast zitten moeten meer en vaker spuiten om hun gewas te beschermen. Doen ze dat niet dan komen ze ook onder de phytophtora. Met alle gevolgen van dien.